Praznični hranilnik ČRNA MAČKA

7.99

V škatli.

Availability: Na zalogi

Šifra: MJBBL2 Kategorije: , , , , Oznaki: ,

Praznični hranilnik ČRNA MAČKA.

Božič je praznovanje rojstva sonca, ki so ga častila že starodavna poganska ljudstva. Zaznamuje čas zimskega obrata, ko se je Sonce spet začelo pomikati proti severu.

Mačka s svojimi devetimi življenji simbolizira ponovno rojstvo, povezana je tudi s temo, skrivnostjo in magijo.

Mačko so častili že starodavni Egipčani, povezana je z boginjo Bastet (boginjo mačk, zaščite, veselja, plesa, glasbe in ljubezni), ki so v poznejši dobi upodabljali kot ženska z mačjo glavo.

V nordijski mitologiji sta najbolj znani mački – Bygul in Trjegul, ki sta namesto konjev vlekli boginjo Freyo (boginjo plodnosti, ženskosti, povezano tudi s čarovništvom in magijo pa tudi z vojno in smrtjo). 

Pri slovanih je najbolj poznana ogromna črna mačka z magičnim hipnotičnim glasom po imenu Bajun, ki prihaja z ruske forklore in naj bi odganjala zle duhove.

V keltski mitologiji je najbolj znana mačka Sith oz. Sithe, ki naj bi bila pravzaprav vilinsko, čarovniško oz. duhovno bitje, v podobi velike črne mačke z belo piko na prsih, ki je imela moč krasti duše umrlih. Starodavnim Keltom so mačke predstavljale varuhe Drugega sveta. Črne mačke so veljale za znak zla, zato so bile žrtvovane. Mačka je simbolizirala iznajdljivost, prilagodljivost, odpornost, nepredvidljivost in skrivnostnost.

Lastnosti hranilnika:

  • Motiv: Mačka
  • Material: Keramika
  • Barva: Večbarvna
  • Kategorija: Praznični čas
  • Velikost reže: 5.5 cm
  • Velikost: 12 cm x 16 cm x 6 cm
  • Artikel: Hranilnik v škatli

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Praznični hranilnik ČRNA MAČKA”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Translate »
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com