Lovilec sanj ČAROVNIČIN MAČEK

5.49

LISA PARKER DESIGN

Ni na zalogi

Obvestite me, ko bo spet na zalogi.

Šifra: DCPB06F-1 Kategoriji: , Oznake: , , ,

Lovilec sanj ČAROVNIČIN MAČEK z motivom SIAMSKE MAČKE s čarobno palčko

je dizajn angleške umetnice Lise Parker.

Lovilec sanj po indijanski tradiciji služi kot talisman za zaščito pred nočnimi morami in zlimi duhovi. Slabe sanje se po izročilu ujamejo v mreži in kroglicah, dobre pa gredo zdrsijo navzdol po perju in dosežejo osebo, ki spi. Ko pride jutro in je lovilec sanj izpostavljen svetlobi, se ujete slabe sanje raztopijo in izginejo. 

Mačka s svojimi devetimi življenji simbolizira ponovno rojstvo, povezana je tudi s temo, skrivnostjo in magijo.

Mačko so častili že starodavni Egipčani, povezana je z boginjo Bastet (boginjo mačk, zaščite, veselja, plesa, glasbe in ljubezni), ki so v poznejši dobi upodabljali kot ženska z mačjo glavo.

V nordijski mitologiji sta najbolj znani mački – Bygul in Trjegul, ki sta namesto konjev vlekli boginjo Freyo (boginjo plodnosti, ženskosti, povezano tudi s čarovništvom in magijo pa tudi z vojno in smrtjo). 

Pri slovanih je najbolj poznana ogromna črna mačka z magičnim hipnotičnim glasom po imenu Bajun, ki prihaja z ruske forklore in naj bi odganjala zle duhove.

V keltski mitologiji je najbolj znana mačka Sith oz. Sithe, ki naj bi bila pravzaprav vilinsko, čarovniško oz. duhovno bitje, v podobi velike črne mačke z belo piko na prsih, ki je imela moč krasti duše umrlih. Starodavnim Keltom so mačke predstavljale varuhe Drugega sveta. Črne mačke so veljale za znak zla, zato so bile žrtvovane. Mačka je simbolizirala iznajdljivost, prilagodljivost, odpornost, nepredvidljivost in skrivnostnost.

Lastnosti lovilca sanj:

  • Motiv: Mačka
  • Material: Tiskano platno, plastika, najlon, perje, akrilne in lesene kroglice, umetno usnje in umetno krzno
  • Barva: Večbarvna
  • Kategorija: Mistične živali
  • Velikost lovilca sanj: 36 cm x 0.5 cm x 16 cm
  • Premer obroča: 16 cm
  • Artikel: Lovilec sanj

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lovilec sanj ČAROVNIČIN MAČEK”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Translate »
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com