Obesek VOLČE SRCE

18.9926.99

IZ NERJAVEČEGA JEKLA

Obesek VOLČJE SRCE s podobo dveh volkov v srcu, ki je izdelan iz nerjavečega jekla.

VOLK je zaradi svoje divje narave simbol moči, vzdržljivosti, svobode ter seveda zvestobe in pripadnosti, kar še dodatno povdarja oblika srca in simbol trikvetre.

V keltski mitologiji je bila podoba volka pozitivni simbol preobrazbe, volkovi so predstavljali sveto žival, veljali so za močne pomočnike in vodnike. V slovanski mitologiji je volk povezan s slovanskim bogom Velesom (bogom zemlje, voda in podzemlja), je simbol divje neokrnjene narave, pri starih slovanih je volk  predstavljal strahospoštovanje. V nordijski mitologiji je najbolj znan ogromen zastrašujoč volk Fenrir (staronordijsko »tisti, ki prebiva v močvirju«) ter volka Geri in Freki, ki spremljata boga Odina (bog modrosti, zmage, poezije, smrti in magije).

SRCE je simbol ljubezni, pogosto pa simbolizira tudi moralno, čustveno, duhovno in celo intelektualno plat človeka. Kombinacija oblike srca in njegove uporabe v srčni metafori se je razvila konec srednjega veka, njegova oblika pa je bila uporabljenaže davno prej v mnogih starodavnih epigrafskih spomenikih in besedilih. Prvi srčasti obesek oz. srčasti list izhaja sicer že iz Indske civilizacije.

TRIKVETRA (Triquetra iz latinskega pridevnika triquetrus ‘trikoten’) – je najbolj znani keltski vozel. Simbol na splošno predstavlja neločljivo kombinacijo treh elementov (lahko pa ima tudi drugačen pomen): npr. rojstvo – življenje – smrt, telo – um – dušo, zemljo – morje – nebo ipd.). Simbol je zaradi svojih neskončnih krivulj znan tudi pod imenom Vozel ljubezni in simbolizira večno ljubezen.

Lastnosti obeska:

  • Motiv: Volk
  • Material: Nerjaveče jeklo
  • Barva: Srebrna
  • Stil: Poganski
  • Kategorija: Mistične živali
  • Velikost: 44.1 mm x 48.7 mm
  • Spol: Univerzalni
  • Artikel: Obesek
Varianta

Z BREZPLAČNO črno vrvico, Z verižico iz nerjavečega jekla (dolžine 60 cm in debeline 3 mm)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Obesek VOLČE SRCE”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Translate »
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com