Ogrlica VAMPIRSKO SRCE

11.99

S ČRNIMI STEKLENIMI KRISTALI

Ni na zalogi

Obvestite me, ko bo spet na zalogi.

Šifra: JNABB01 Kategorije: , , , , Oznake: , , , , ,

Gotska ogrlica VAMPIRSKO SRCE s črnim steklenim kristalom v obliki srca in dvema netopirjema.

SRCE je simbol ljubezni, pogosto pa simbolizira tudi moralno, čustveno, duhovno in celo intelektualno plat človeka. Kombinacija oblike srca in njegove uporabe v srčni metafori se je razvila konec srednjega veka, njegova oblika pa je bila uporabljenaže davno prej v mnogih starodavnih epigrafskih spomenikih in besedilih. Prvi srčasti obesek oz. srčasti list izhaja sicer že iz Indske civilizacije.

NETOPIR  predstavlja varuha noči in simbolizira komunikacijo, moč zaznavanja ter smrt v smislu izpuščanja starega in privajanja novega, zato je tudi simbol prehoda, iniciacije in ponovnega rojstva.

Ker so netopirji aktivni samo ponoči, jih večina tradicij povezuje s temnimi duhovi, Kelti jih npr. povezujejo s čarovnicami in duhovi, pri starodavnih Kitajcih pa nasprotno netopir simbolizira srečo in veselje.

Obstaja mnogo vraževerij poveznih z netopirji, ki prav tako prinašajo srečo ali magično sposobnost. Po starih izročilih iz srednje Evrope naj bi na primer veljalo, da če človek na sebi nosi levo oko netopirja, lahko postane neviden, če nosi srce netopirja na roko privezano z rdečo nitjo, bo vedno imel srečo pri kartah,  če si umije obraz v netopirjevi krvi, bo lahko jasneje videli v temi,  če bo v žepu nosil netopirjevo kost, pa si bo  zagotovil veliko sreče …

Lastnosti ogrlice:

  • Motiv: Srce – Netopir
  • Material: Cinkova zlitina
  • Barva: Srebrno-črna
  • Velikost obeska: 13 cm x 11.5 cm
  • Dolžina ogrlice: 40 cm
  • Kategorija: Mistične živali
  • Artikel: Ogrlica

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ogrlica VAMPIRSKO SRCE”

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Translate »
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com